İçindekiler: Köftelik Bulgur, Dana Eti, Un, İrmik, Buğday Nişastası, Yumurta, Soğan, Patates, Kırmızı Toz Biber, Su, Tuz, Karabiber.
Hazırlama Önerisi : (8 kişi için ); 300-500 gr kuşbaşı doğranmış et, bir gün önceden ıslatılmış 100 gr nohut ile birlikte, 5-6 bardak su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilavesiyle tencerede pişirilir. Daha sonra içerisine 1 adet ince kıyılmış soğan, 1 adet dövülmüş diş sarımsak, 1,5 yemek kaşığı domates salçası, yarım yemek kaşığı biber salçası ve 1 çay kaşığı limon tuzu ilave edilirek 10-15 dakika kaynatılır. 1 paket Analıkızlı’nın küçük köfteleri ilave edilir. Yaklaşık 5-10 dakika kısık ateşte kaynatmaya devam edilir. Yemek ocaktan alındıktan sonra Analıkızlı’nın büyük köfteleri ve ayrı bir tavada hazırlanan sos yemeğin üzerine ilave edilir. Sosunun Hazırlanması: Yarım çay bardağı sıvı yağ küçük bir tavada ısıtılır. Kızartma derecesine geldiğinde ocak kapatılır. Bir yemek kaşığı nane, yarım çay kaşığı karabiber yağa eklenir. Karıştırılarak hazırlanan yemeğin üzerine sos olarak ilave edilir.
SAKLAMA KOŞULLARI : -18°C’de son tüketim tarihine kadar tüketilebilir. Çözünen veya ambalajı açılan ürünün, buzdolabında (0-4°C) muhafaza edilerek 1 gün içerisinde tüketilmesi gerekmektedir. Çözünen ürünü tekrar dondurmayınız.
Ingredients: Fine bulghur, beef, flour, semolina, wheat starch, eggs, onion, potato, red pepper powder, water, salt, and black pepper.
Preparation Advice: (for 8 serving); 300 to 500 gr cubes of chopped meat is cooked in a pot with 100 gr of chick pea which was sprinkled one day earlier adding 5 to 6 cup of water and one dessertspoonful of salt. Then, boil the mix for 10-15 minutes adding 1 piece of finely chopped onion, 1 piece of crushed garlic, 1.5 tablespoons of tomato paste, half a tablespoon of pepper paste and 1 teaspoon of lemon salt on it. Add the small koftes of 1 pack Analikizli. Continue boiling at low heat for about 5-10 minutes. Taking the food from the cooker, add the big koftes of the Analikizli and the sauce prepared in a separate pan to the food.
Preparation of its sauce: Heat a half cup of tea oil in a small pan. Close the cooker when it reaches the level of frying. Add one tablespoon of mint, half a teaspoon of black pepper to the oil. Add the sauce that prepared by mixing on the dish.
STORAGE CONDITIONS: Can be used up until the expiry date at -180C. The solute or unpacked product should be preserved (0-4°C) at the fridge and used up in 2 days. Do not freeze again after thawing.