ANTEP USULÜ YUVALAMA

ANTEP USULÜ YUVALAMA

İçindekiler : Pirinç, Dana Eti, İrmik, Yumurta, Buğday Nişastası, Su, Tuz, Karabiber.

Hazırlama Önerisi : (8 kişi için ); 300-500 gr kuşbaşı doğranmış et, bir gün önceden ıslatılmış 100 gr nohut ile birlikte, 5-6 bardak su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilavesiyle tencerede pişirilir. Daha sonra bir paket yuvalama çözünmesini beklemeden ilave edilir. Yaklaşık 10 dk. orta ateşte pişirilir. Daha sonra hazırlanan yoğurt ilave edilir. (Tarifi aşağıda belirtilmiştir.) Yemek ocaktan alındıktan sonra üzerine nane sosu ilave edilir. (Tarifi aşağıda belirtilmiştir.) Yoğurdun Hazırlanması: 500 gr süzme yoğurda 1 adet yumurta kırılır. 1 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilerek iyice çırpıldıktan sonra ısıtılır. Ara ara içerisine et ve nohut pişirilen sudan ilave edilerek çırpılmaya devam edilir. Kaynara geldikten sonra yemeğe eklenir. Nane Sosunun Hazırlanması: Yarım çay bardağı sıvı yağ küçük bir tavada ısıtılır. Kızartma  derecesine geldiğinde ocak kapatılır. Bir yemek kaşığı nane, yağa eklenir. Karıştırılarak  hazırlanan  yemeğin  üzerine sos olarak ilave edilir.

SAKLAMA KOŞULLARI : -18°C’de son tüketim tarihine kadar tüketilebilir. Çözünen veya ambalajı açılan ürünün, buzdolabında (0-4°C) muhafaza edilerek 2 gün içerisinde tüketilmesi gerekmektedir. Çözünen ürünü tekrar dondurmayınız.

 

Ingredients: Rice, beef, semolina, egg, wheat starch, water, salt, black pepper.

Preparation Advice: (for 8 serving); 300 to 500 gr cubes of chopped meat is cooked in a pot with 100 gr of chick pea which was sprinkled one day earlier adding 5 to 6 cup of water and one dessertspoonful of salt.  Then, add one pack of yuvalama without waiting its dissolution. Cook over a medium heat approximately for 10 minutes.  Then add the prepared yoghurt on it.  (Its recipe will given below.)   After the meal is taken from the stove, add the mint sauce (its recipe will given below).

Preparation of the yoghurt: Crack one egg in 500 grams of condensed yoghurt.  Add 1-tablespoon oil, then, after being whipping thoroughly.  Continue to whip adding occasionally the water by which the meat and chickpeas have been roasted.  After boiling, add to the meal.

Preparation of mint sauce: 50 ml oil is heated in a small pan.  The cooker is closed when it reaches the level of frying.  A tablespoon of mint is added to the oil.  It is added as a sauce on the dish prepared through mixing.  Add the sauce that prepared by mixing on the dish.

STORAGE CONDITIONS: Can be used up until the expiry date at -180C.  The solute or unpacked product should be preserved (0-4°C) at the fridge and used up in 2 days.  Do not freeze again after thawing.

 

ENERJİ VE BESİN ÖĞELERİ (100gr)

Enerji              : 298 kcal

Yağ                  : 4,28 g

Karbonhidrat  : 54,33 g

Protein                        : 10,47 g

ENERGY AND NUTRITION FACTS (100 gr)

Energy:            : 298 kcal

Fat:                  : 4,28 g

Carbohydrate : 54,33 g

Protein            :           : 10,47 g