ANTEP USULÜ EKŞİLİ UFAK KÖFTE

ANTEP USULÜ EKŞİLİ UFAK KÖFTE

İçindekiler: Köftelik Bulgur, Dana Eti, Un, İrmik, Buğday Nişastası, Yumurta, Kırmızı Toz Biber, Su, Tuz, Karabiber.

Hazırlama Önerisi :  (8 kişi için ); 300-500 gr kuşbaşı doğranmış et, bir gün önceden ıslatılmış 100 gr nohut ile birlikte, 5-6 bardak su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilavesiyle tencerede pişirilir. Daha sonra içerisine 1 adet ince kıyılmış soğan, 1 adet dövülmüş diş sarımsak,  1,5 yemek kaşığı domates salçası, yarım yemek kaşığı biber salçası ve  1 çay kaşığı limon tuzu ilave edilirek 10-15 dakika kaynatılır. Daha sonra bir paket  ekşili ufak köfte çözünmesini beklemeden ilave edilir. Yaklaşık 5-10 dakika kısık ateşte kaynatmaya devam edilir. Ayrı bir tavada hazırlanan  sos, yemek ocaktan  alındıktan  sonra üzerine ilave edilir. Sosunun Hazırlanması: Yarım çay bardağı sıvı yağ küçük bir tavada ısıtılır. Kızartma  derecesine geldiğinde ocak kapatılır. Bir yemek kaşığı nane, yarım çay kaşığı karabiber yağa eklenir. Karıştırılarak  hazırlanan  yemeğin  üzerine sos olarak ilave edilir.

SAKLAMA KOŞULLARI : -18°C’de son tüketim tarihine kadar tüketilebilir. Çözünen veya ambalajı açılan ürünün, buzdolabında (0-4°C) muhafaza edilerek 2 gün içerisinde tüketilmesi gerekmektedir. Çözünen ürünü tekrar dondurmayınız.

 

Ingredients: Fine bulghur, beef, flour, semolina, wheat starch, eggs, red pepper powder, water, salt, and black pepper.

Preparation Advice: (for 8 serving); 300 to 500 gr cubes of chopped meat is cooked in a pot with 100 gr of chick pea which was sprinkled one day earlier adding 5 to 6 cup of water and one dessertspoonful of salt. Then, adding 1 fine chopped onion, 1 piece of crushed garlic, 1.5 tablespoons of tomato paste, half a tablespoon of pepper paste and 1 teaspoon of lemon salt is boiled for 10-15 minutes.  Then, add one pack of sour kofte without waiting its dissolution.  Boil on low heat for 5-10 minutes. The sauce prepared in a separate pan is added to the dish after it is removed from the stove.

Preparation of its sauce: 50 ml oil is heated in a small pan. The cooker is closed when it reaches the level of frying.  One tablespoon of mint, half a teaspoon of black pepper is added to the oil.  Add the sauce that prepared by mixing on the dish.

STORAGE CONDITIONS: Can be used up until the expiry date at -180C.  The solute or unpacked product should be preserved (0-4°C) at the fridge and used up in 2 days.  Do not freeze again after thawing.

 

ENERJİ VE BESİN ÖĞELERİ (100gr)

Enerji              : 297 kcal

Yağ                 : 4,33 g

Karbonhidrat : 50,94 g

Protein                       : 11,51 g

 

ENERGY AND NUTRITION FACTS (100 gr)

Energy                       : 297 kcal

Fat                  : 4,33 g

Carbohydrate : 50,94 g

Protein                       : 11,51 g